PREPARING FOR INTERNATIONAL EVENTS WITH FLP

Preparing for International Events with FLP

#MAN 1 Pekanbaru conducts Foreign Language Program (FLP) for English and Arabic

Laboratory for Foreign Language Study Development (L-UP2BA) of MAN 1 Pekanbaru is conducting a special program for students of Smart classes. The program which is called Muhaddasah Qobla Dirosah for students in Religion Smart Classes and Morning Conversation for Science Smart Classesbe held every morning from Monday to Thursday from 7.00 – 7.15 A.M. Mr. Kamizar as the Chief of L-UP2BA said that this program is aimed to train students with language mastery for preparing contest or competition which needs foreign language to master the field of study.Smart Science Class students need to master English for the national and international competition level and also for TOEFL test. And so Smart Religion class students need Arabic for competition in Religious field. The program will lead students to speak and make conversation in English and Arabic as the study culture. In the future, it’s a hope that the English and Arabic language will be a daily communication in MAN 1 Pekanbaru, again. Started with Smart classes and the parallel classes will be influenced after that.

Menyongsong Lomba Internasional dengan Budaya Berbahasa Asing

#Geliat Bahasa Arab dan Inggris di MAN 1 Pekanbaru

Laboratorium Unit Pengembangan Pembelajaran Bahasa Asing  (L-UP2BA) membuat gebrakan baru untuk menggeliatkan budaya berbahasa Arab dan Inggris di MAN 1 Pekanbaru. Kegiatan yang di namai Muhaddasah Qobla Dirosah untuk kelas Smart Agama dan Morning Conversation untuk kelas Smart Science, dilaksanakan setiap hari Senin hingga Kamis pukul 7.00 – 7.15 WIB. Pak Kamizar M.Pd selaku Kepala L-UP2BA  mengatakan bahwa program ini bertujuan untuk memantapkan penguasaan Bahasa Asing bagi siswa kelas Smart yang akan mengikuti lomba – lomba tingkat nasional dan juga Internasional. Para siswa kelas Smart yang akan bertanding di lomba Science akan membutuhkan penguasaan Bahasa Inggris yang baik dari percakapan harian hingga TOEFL. Sementara siswa – siswi yang akan mengikuti lomba bidang agama akan memerlukan penguasaan Bahasa Arab yang baik. Hal ini dapat di peroleh dari latihan percakapan yang akan membuat suasana berbahasa Asing akan lebih hidup dan menjadi kebiasaan bagi siswa berdialog dalam bahasa asing. Budaya berbahasa Asing pada kelas Smart ini di harapkan akan menular kepada kelas pararel sehingga budaya berbahasa asing akan kembali hadir di MAN 1 Pekanbaru.